Loading...

Fitting: Důležité wedge.

  • Vše
  •  / 27.11.2021

Pro skórování je důležitá krátká hra. Proto se tentokrát zaměříme na wedge. Mnoho hráčů na všech úrovních má nesprávně sestavené wedge, a tak nedosahují optimální odstupňování mezi holemi, nebo nemají správný bounce. Tím pádem není respektován švih hráče a podmínky na hřišti. Mnohokrát jsme slyšeli rady, že do písku je super loft 56 stupňů, na příhry 52 a přes stromy jedině 60. Jaký by měl být postup při výběru wedge? Na fittingu se zaměříme na 9-železo či pitching wedge (PW) v aktuální sadě holí. Na základě průměrných hodnot carry vzdálenosti můžeme doporučit rozložení dalších wedgí v sadě holí. Při testu přesnosti a vzdálenosti zjistíme, jaká je vzdálenostní mezera mezi současnými wegdemi a nově testovanými. Ideálně by rozdíl mezi holemi měl být 8 až 12 metrů, což se dá přirovnat ke čtyřem stupňům rozdílu mezi lofty. Nejvyšší lofty u 9-železa nebo PW mohou být mezi 43° a 47°. U wedgí budete s největší pravděpodobností používat lofty 50°, 54° a 58°. Pokud má PW loft 48°, budete zřejmě používat lofty 52°, 56° a 60°. Wedge je nutné vyzkoušet ve všech možných situací na hřišti. Hra z bunkerů, fairwaye či vysoké trávy může s rozložením loftů výrazně zamíchat. Zásadní je také povrch a tvrdost hřiště. To ovlivňuje optimální zasažení míče na úderové ploše a bounce, který by měl hráč používat. Pro každého je důležité zastavit míč co nejblíž jamce, aby neroloval dále po greenu či za green. Správný typ hole lze také najít podle typu švihu. Při mělkém typu a otevření hole lze doporučit hůl s nižším bounce, naopak pro strmý švih hůl se středním či větším bounce. Dále je velice důležitý tvar wedge. Musíte použít správně broušené wedge (grind) podle švihu a podmínek. Například wedge Vokey nabízejí mnoho možností grindu pro různé situace. L grind je ideální pro pevné podmínky na hřišti a mělčí styl švihu, M grind nabízí největší hratelnost, zatímco K grind do písku znamená nejvyšší odraz a nejširší spodní část hole. Správně nastavená hůl vám pomůže k nižšímu skóre.

Fitting: Důležité wedge.

Další čtení

Golf 26.04.2024

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management

Díky Course Managementu jsme schopni ušetřit na hřišti velké množství ran. V novém díle se s námi Šideri podělila o 4 důležité tipy, jak se správně rozhodnout, tak, abychom si na hřišti ušetřili co nejvíce zbytečných ran. Pojďme se na ně společně podívat.

Golf 03.04.2024

BMW Time: 9. díl – Course Management

V tomto díle seriálu BMW TIME se přesuneme od techniky golfového švihu přímo k jamce na hřiště a podíváme se na to, jak správně zahrát jamku od týčkování až po put. Pojďme si to společně se Šidery ukázat na příkladu 6. jamky Galerie Golf Hostivař.

Golf 29.03.2024

Druhý ročník CLGA je tady!

V březnu jsme vám představili Darinu Muchovou, prezidentku CLGA (Czech Ladies Golf Association), která úspěšně nastartovala tento golfový spolek a zároveň vede golfový resort Albatross. V průběhu série turnajů jsme vám přinesli zajímavé postřehy i zpětnou vazbu. Nyní se podíváme na celý letošní...

Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací