Loading...

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management

  • Golf
  •  / 25.04.2024

Díky Course Managementu jsme schopni ušetřit na hřišti velké množství ran. V novém díle se s námi Šideri podělila o 4 důležité tipy, jak se správně rozhodnout, tak, abychom si na hřišti ušetřili co nejvíce zbytečných ran. Pojďme se na ně společně podívat.

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management

1. Nesnažím se hrát agresivně po jamce, ale na střed greenu.

Pokud bude jamka navrtaná v levém rohu greenu a vlevo bude také voda, nesnažíme se hrát po vlajce, ale snažíme se umístit balón na střed greenu a nebo zahrát ránu na jeho pravou část, či miss na pravou stranu. Většina amatérských hráčů si mnohdy myslí, že tu ránu zahrají třeba na více pokusů, ale často se potom stane, když jde hráč hlava nehlava přímo po jamce, že pod tlakem není schopen zahrát několik konzistentních ran za sebou a míček skončí ve vodě. Můžeme tedy říci, ať už je jamka na greenu navrtaná vlevo či vpravo, snažíme se hrát na střed greenu nebo na tu opačnou část, kde ta vlajka není.

2. Pokud se dostaneme do problému, snažíme se jít nejkratší cestou ven.

To stejné platí, když se dostaneme například po špatné ráně do lesa. Spoustu hráčů se v tomto případě snaží za každou cenu dostat nejrychlejší cestou míček ke greenu, často ale potom naopak skončí v ještě těžší situaci. A proto vždy platí, snažme se hrát hlavou. Ani profíci se často nepouštějí do hrdinských shotů, protože i když risk je zisk, musíte mít opravdu konzistentní švih, abyste si mohli dovolit riskovat.

3. Když přijdeme na odpaliště, vždy se podíváme, kam míří.

Zde hráči také často ztrácejí spoustu ran.Spoustu lidí si podvědomě stoupá s odpalištěm a častokrát míří mimo fairway nebo občas dokonce i mimo odpaliště.

4. Pokud nemáme den, nesnažíme se to zlomit.

Pokud nemáme den, nefunguje nám driver, dřevo, ztrácíme rány a stále se snažíme hrát driverem, nebojme si vzít železo a nepokoušet se takové dny zlomit. I v těchto chvílích se většinou vyplácí dát ego na stranu a hrát konzervativní golf.

Sledujte náš seriál na YouTube a podívejte se na Course Management v praxi.

Kromě Course Managementu tam také najdete, jak na správné tempo švihu, jak zabránit slice, jak správně na impact, z vrcholu dolů nebo do vrcholu nápřahu a všechny další fáze správného golfového švihu. Nenechte si ujít skvělé tipy pro zlepšení techniky vašeho švihu a vaší herní strategie!


Další čtení

Golf 26.04.2024

TOP golfový zážitek: Třídenní vstupenka na Tipsport Czech Ladies Open za green fee

Golfisté, připravte se na událost roku! Tipsport Czech Ladies Open 2024 přichází s příslibem tří dnů plných vzrušujícího golfu, hvězdných hráček a neopakovatelné atmosféry. A co je na tom nejlepší? Díky TeeTime máte jedinečnou příležitost získat třídenní vstupenku na celý turnaj – stačí si od...

TOP golfový zážitek: Třídenní vstupenka na Tipsport Czech Ladies Open za green fee
Golf 03.04.2024

BMW Time: 9. díl – Course Management

V tomto díle seriálu BMW TIME se přesuneme od techniky golfového švihu přímo k jamce na hřiště a podíváme se na to, jak správně zahrát jamku od týčkování až po put. Pojďme si to společně se Šidery ukázat na příkladu 6. jamky Galerie Golf Hostivař.

BMW Time: 9. díl – Course Management
Golf 29.03.2024

Druhý ročník CLGA je tady!

V březnu jsme vám představili Darinu Muchovou, prezidentku CLGA (Czech Ladies Golf Association), která úspěšně nastartovala tento golfový spolek a zároveň vede golfový resort Albatross. V průběhu série turnajů jsme vám přinesli zajímavé postřehy i zpětnou vazbu. Nyní se podíváme na celý letošní...

Druhý ročník CLGA je tady!
Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací