Loading...

Fitting: Správné nastavení holí

  • Vše
  •  / 21.11.2021

Délka, váha a důležité úhly lie a loft. To jsou klíčové parametry holí pro správný fitting. Kdekdo může říci, že golfový švih určují ruce a technika. Jistě, ale z pohledu fittingu jde především o správné nastavení holí. Pokud hráč či hráčka nemají správně dlouhé hole, dochází k problémům v zasažení míče, přesnosti a délce. Délka holí má vliv na techniku švihu. Při prodloužení nebo zkrácení hole získají hráči pocit čistě zasaženého míče v požadovaném směru. Délka holí závisí na velikosti hráče a na délce zápěstí. Hráč se 195 cm ale může mít hole se standardní délkou. Jde o individuální záležitost, a proto je nutné u každého provést základní měření a poté nastavit hole. Pokud fitter zjistí, že hráč má krátké či naopak dlouhé hole a je třeba přistoupit k výraznému prodloužení či zkrácení, musí se také upravit vnitřní úhel hole, takzvaný LIE. Tento úhel je velice důležitý pro přesný směr. Například dva stupně mohou změnit směrovou odchylku při 150 metrech o více než tři metry do stran. U driveru a delších dřev je tato směrová odchylka výrazně větší. Pro zjištění, zda máte správné hole, fitter změří vaši postavu a také vzdálenost mezi vaším zápěstím a zemí. Několikrát švihnete holí přes speciální podložku, kde bude vidět přesný kontakt jak s ní, tak s míčem. To ukáže, zda máte ideálně nastavené hole. U někoho není nutností prodlužovat či zkracovat hole a stačí pouze malá úprava úhlu LIE. Ten se dá měnit i u putterů, kde je velice důležitý. Fittingové studio Prime Fitting na Black Bridge se zaměřuje právě na tyto nuance a detaily.

Fitting: Správné nastavení holí

Další čtení

Golf 26.04.2024

Golfová akademie Šideri Váňové 9. díl – Course Management

Díky Course Managementu jsme schopni ušetřit na hřišti velké množství ran. V novém díle se s námi Šideri podělila o 4 důležité tipy, jak se správně rozhodnout, tak, abychom si na hřišti ušetřili co nejvíce zbytečných ran. Pojďme se na ně společně podívat.

Golf 03.04.2024

BMW Time: 9. díl – Course Management

V tomto díle seriálu BMW TIME se přesuneme od techniky golfového švihu přímo k jamce na hřiště a podíváme se na to, jak správně zahrát jamku od týčkování až po put. Pojďme si to společně se Šidery ukázat na příkladu 6. jamky Galerie Golf Hostivař.

Golf 29.03.2024

Druhý ročník CLGA je tady!

V březnu jsme vám představili Darinu Muchovou, prezidentku CLGA (Czech Ladies Golf Association), která úspěšně nastartovala tento golfový spolek a zároveň vede golfový resort Albatross. V průběhu série turnajů jsme vám přinesli zajímavé postřehy i zpětnou vazbu. Nyní se podíváme na celý letošní...

Společnost

TeeTime SE

IČO: 24236381
se sídlem
Štětkova 1638/18, Nusle, 140 00 Praha 4
zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl H, vložka 840

© 2024 - TeeTime SE - Golfový portál, všechna práva vyhrazena

V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je Česká obchodní inspekce Ústřední inspektorát – oddělení ADR, Štěpánská 15, 120 00, Praha 2. Email: adr@coi.cz, Web: adr.coi.cz. Spotřebitel může využít rovněž platformu pro řešení sporů online, Která je zřízena Evropskou komisí na adrese http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Abychom dosáhli ještě lepšího odpalu, rádi bychom pracovali s cookies.   Více informací